Ako sa zbaviť potkanov?

Datum: 28.12.2021

Aj vy máte problém s potkanmi a myšami v pivnici či sklade? Dá sa proti ním bojovať a zbaviť sa ich raz a navždy?

Ako sa zbaviť potkanov

Pokiaľ aj vy hľadáte účinné riešenie ako ich výskyt eliminovať, ba dokonca úplne obmedziť, neváhajte a inšpirujte sa nasledujúcimi riadkami.

Zabezpečte vašu domácnosť proti hlodavcom

Všetky možné miesta a vstupné body musia byť identifikované a následne odstránené, keďže práve tieto priestory sú pre myši a potkany vstupnou bránou. Zdroje potravy pre ľudí by sa mali uchovávať v kovových alebo sklenených nádobách s tesným uzáverom; odpadkové koše by mali byť odolné a správne utesnené. Pracovné dosky a drezy musia byť udržiavané v čistote; všetky trhliny, diery a štrbiny by mali byť utesnené oceľou alebo betónom. Nezabudnite tiež na potrubia a prieduchy, keďže potkany si vedia nájsť cestu aj takýmto spôsobom.

Zbavte sa potkanov aj vy!

Potkany sa živia ľudskými zdrojmi potravy a ničia kartóny, papier, škatule či plasty, aby si mohli postaviť tzv. hniezda. Moč, sliny a výkaly môžu obsahovať vírusy a baktérie ako je salmonela, ba dokonca spôsobujú rôzne infekčné závažné ochorenia. Pri prvých príznakoch napadnutia potkanom je vhodné okamžite zakročiť! Ako sa zbaviť potkanov?

Aké pasce na potkany poznáme?

Odpudzovač potkanov či plašič potkanov funguje na báze ultrazvukového kolísavého signálu, ktorý je pre hlodavce ako sú myši a potkany veľmi nepríjemný. Výhodou je, že tieto hlodavce okamžite opúšťajú daný priestor, pričom pre človeka je absolútne neškodný. To znamená, že pre ľudí je tento nepríjemný zvuk nepočuteľný. Ďalším riešením je pasca na potkany, ktorá je vysoko príťažlivá pre týchto hlodavcov. Odchyt sa dá vykonať behom krátkej chvíle, a to úplne bez dotyku! Vyskúšať môžete tiež jed na potkany, ktorý ich priťahuje a usmrtí. Ten môžete umiestniť trebárs do pivničných priestorov, kde sa vyskytujú veľakrát najčastejšie.

 

Čítané: 125 x