Ako sa zbaviť krtka v záhrade?

Datum: 25.12.2021

Krtkovia sú malé mäsožravé stvorenia, ktoré žijú v zemi a živia sa červami či larvami. Aby prežili, musia denne zjesť približne polovicu svojej telesnej hmotnosti, čo je skutočne veľa. Obzvlášť ak sa ocitnú na mieste, kde majú len obmedzené množstvo potravy, vykopú viac povrchových dier, aby maximalizovali svoje šance na prežitie.

Ako sa zbaviť krtka v záhrade

Čo však robiť v prípade, ak sa krtkovia udomácnili na vašej pôde? Dá sa voči krtkom úspešne bojovať?

Prečo sú krtkovia škodcovia?

Ak sa krtkovia náhodou ocitnú vo vašej záhrade, môže to byť skutočne nepríjemné, a to najmä vtedy, ak máte na každom metri štvorcom krtinec. Vedeli ste o tom, že krtkovia dokážu kopať rýchlosťou až 4 metre za hodinu, čo znamená, že dokážu vytvoriť akýsi tunel, ktorý vedie do ich brlohu? Tieto mäsožravé živočíchy sa zdržiavajú v suchom, tmavom prostredí pod zemou, avšak lovia tam, kde je pôda vlhká, plná červov a húseníc. Ako sa zbaviť krtka

Odpudzovač krtkov, ktorý by ste mali skúsiť aj vy

Hluk je účinným odstrašujúcim prostriedkom pre krtkov. Odpudzovač krtkov vibruje a vydáva zvuky, aby krtkov odplašil. Vibrácie sú na veľmi nízkej frekvencii, majú schopnosť dobre sa šíriť zeminou a sú natoľko nepríjemné pre hlodavce žijúce v pôde, že onedlho opustia priestor chránený prístrojom. Výhodou je tiež dosah účinnosti vonku, a to až do 1000 m2. Ďalším z riešení je menej zalievať trávnik, keďže vyschnutie pôdy odradí červy a tým aj krtkov, ktoré prídu o zdroj obživy. Tvrdá pôda bude pre krtkov menej lákavá, pretože tunelovanie bude vyžadovať oveľa viac úsilia. Ak si s výberom vhodného odpudzovaču neviete poradiť, neváhajte a oslovte skúsených odborníkov, ktorí majú v tomto smere bohaté teoretické a praktické schopnosti. Plašič krtkov je totiž najúčinnejším riešením, vďaka ktorému môžete zachrániť vašu záhradu pred touto neželanou návštevu.

 

Čítané: 359 x